Degster sa pridáva k tímu OG! Mantuu smeruje na bench

  • Sebastián Soroka
  • 15. 07. 2022 18:50

AKTUALIZOVANÉ: Ruský hráč Abdul "degster" Gasanov sa oficiálne pripája k tímu OG. V základnej zostave nahrádza poliaka Mateusza "mantuu" Wilczewskiho.

Pôvodný článok

Nová tvár v európskom tíme OG? Podľa informácii portálov dexerto.com a 1pv.fr sa organizácia, ktorá pôsobí na CS:GO scéne od roku 2019 rozhodla pre podpis zmluvy s ruským hráčom Abdulom "degster" Gasanovom. Ten sa vo farbách OG predstavil už minulý mesiac počas portugalského turnaja BLAST Premier Spring Final.

20-ročný degster by mal v tíme nahradiť Poliaka s britským občianstvom, Mateusza "mantuu" Wilczewskiho. Mantuu je súčasťou OG od ich vstupu na CS:GO scénu (2019). Pre OG by navyše išlo o tretiu rotáciu v zostave za posledné obdobie. Pred necelými dvoma mesiacmi totiž do ich tímu pribudol okrem českého hráča Adama "NEOFRAG" Zouhara aj poľský strelec Maciej "F1KU" Miklas.

Degster patrí v súčasnej dobe medzi najväčšie talenty z CIS regiónu. Ešte donedávna bol v aktívnej zostave tímu Spirit, ktorému výraznou mierou dopomohol k postupu do semifinále na PGL Major Antwerp. Krátko po turnaji bol však celkom šokujúco presunutý na lavičku náhradníkov. Dôvodom mali byť nezhody, ktoré pramenia z ruskej invázie na Ukrajinu.

Organizácia Spirit, ktorá bola pôvodne v roku 2015 založená v Rusku sa totiž vzhľadom na vývoj udalosti presunula do Srbska a od svojich hráčov požadovala to isté. Degster to vtedy okomentoval nasledovne „Organizácia chce od každého hráča, aby strávil najmenej deväť mesiacov z roku v Srbsku. Avšak viaceré osobné záležitosti mi bránia v tom, aby som to splnil.“.

Degster sa každopádne v OG už stihol osvedčiť, keď na BLAST Premier Spring Final zaskakoval práve za mantuuho, ktorého mali údajne trápiť zdravotné problémy. OG dokázali na turnaji poraziť tímy ako NaVi a ENCE. Nakoniec skončili tesne pred bránami finále. Zrejme vtedajšia Mantuuho neúčasť sa výraznou mierou podpísala na tomto rozhodnutí.

Nová posila by si mala podľa dexerto.com odbiť oficiálny debuť 19.8 na evente BLAST Premier Fall Groups.

Nová zostava OG by mala vyzerať nasledovne:

Maciej "F1ku" Miklas
Shahar "flameZ" Shushan
Nemanja "nexa" Isaković
Adam "NEOFRAG" Zouhar
Abdul "degster" Gasanov

Casper "ruggah" Due - tréner

Degster si dres OG obliekol už počas minulého mesiaca

Degster si dres OG obliekol už počas minulého mesiaca Source: Fraglíder

Zdroj titulnej fotografie: OG

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.