Bubzkji už viac nie je súčasťou Astralis. Sen o Majore si v legendárnom tíme nesplnil, nateraz bude pracovať v televízii

  • Sebastián Soroka
  • 31. 01. 2022 16:06

23-ročný dánsky talent Lucas "Bubzkji" Andersen už viac nie je súčasťou organizácie Astralis. Do tímu prišiel v strede roka 2020 ako posila pre "experiment" s viac člennou zostavou. Astralis dopomohol k titulu z ESL Pro League S12 a DreamHack Masters Winter 2020.

Bývalý hráč MAD Lions zrejme pri príchode do Astralis nepredpokladal, že z tímu 4-násobných Major šampiónov odíde bez toho, aby si zahral na najväčšom turnaji sveta. Osudným sa mu stala minuloročná jeseň, kedy bol krátko pred začiatkom PGL Major Štokholm stiahnutý zo základnej zostavy, následne ho nahradil IGL Lukas "Gla1ve" Rossander. Zhruba v tej dobe bol zrejme aj neoficiálne spečatený jeho odchod z Astralis, nakoľko sa krátko po tom začalo vravieť o prestavbe zostavy. Jeho meno sa v spojitostí s rekonštrukciou tímu neskloňovalo.

Jeho (ne) nominovanie na Major niesol ťažko a motivácia sa zastavila na bode mrazu. „Úprimne povedané, cítil som sa demotivovaný, keď som mal vynechať Major a byť znova posadený na lavičku náhradníkov“, vraví pre web dexerto.com.

Pre rok 2022 odmietol viacero ponúk, keďže podľa vlastných slov nemieni hrať na súťažnej úrovni iba preto, aby dostával plat. Pokiaľ ho to nenaplňuje, nemá to pre ani neho zmysel. „Viem čo to znamená hrať na najvyššom leveli, ale nechcem podpísať zmluvu s tímom iba preto, aby som dostával výplatu. Keď nie som motivovaný, nedáva to pre mňa zmysel“, vysvetľuje svoje rozhodnutie.

Všetko zlé je ale na niečo dobré. Počas toho, čo sa mladý Dán musel zmieriť s tým, že si v Štokholme neodbije svoj Major debut, dostal ponuku byť súčasťou dánskej televízie TV2, kde sa vysielajú ešportové zápasy. Bubzkji sa ujal úlohy komentátora. V televízii má otvorené dvere aj pre rok 2022 a práve tam teraz bude tráviť svoj čas. V blízkej dobe sa neplánuje angažovať v kompetetívnom hraní. Neznamená to však, že končí kariéru.

Nechcem vzbudzovať dojem, že končím kariéru alebo, že sa už nikdy súťažne nevrátim k CSku. Pre nasledujúce obdobie, ale budem robiť niečo iné. Som si plne vedomý následkov, že vypadnem z formy, že sa po čase stanem menej relevantným. Stále sa však budem hýbať na vysokom leveli (Faceit, FPL, kvalifikácie).

Či to však bude začiatok konca alebo nútená prestávka, ktorá neskôr naštartuje niečo veľké je teraz otázne. Každopádne z dánskych kruhov tak aspoň na istý čas vypadne mimoriadne talentovaný a kvalitný hráč. Za jeho najväčší úspech sa dá okrem vyhraných online turnajov s Astralis považovať triumf na V4 Future Sports Festival v maďarskej Budapešti. Keď s tímom Tricked ako outsider dokázal prekonať všetky očakávania a nakoniec získal titul a tiež aj ocenenie pre najlepšieho hráča turnaja.

Zdroj titulnej fotografie: liquipedia.net/ESL Gaming GmbH

Bubzkji si preberá ocenenie pre najlepšieho hráča V4FSF 2019 Source: Facebook/V4 Future Sports Festival

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.