Koniec jednej veľkej éry, Brute opustili Majky a dve stálice tímu

  • Sebastián Soroka
  • 19. 06. 2020 16:01

Hovorilo sa o tom už dlho a včera sa to oficiálne ohlásilo. V cskovej sekcii organizácie Team Brute došlo k masívnym zmenám. Okrem toho, že tím opustil Majky, tak bodku za spoluprácou s touto značkou, dala aj dvojica AJTT a capsen. Sú to hráči, ktorí sa vo veľkom podieľali na budovaní celého tímu. Vďaka ním pozná Team Brute toľko ľudí. Keďže capsen bol súčasťou Brute približne dva roky a AJTT zase viac ako rok a pol a obaja zviditeľnili farby domáce gamingu aj na európskej úrovni, rozhodli sme sa spísať ich celé dobrodružstvo v drese tohto celku. V článku taktiež nájdete ich infografiku, kde sú zahrnuté ich najväčšie úspechy pod Team Brute. Títo hráči, totiž spoločne so svojimi tímovými kolegami, napísali na domáce pomery špecifický a hlavne úspešný príbeh.

Začiatok jazdy

Píše sa rok 2017 a na domácej esport scéne vzniká nový herný tím s názvom Team Brute. Už v tom roku berie pod svoje krídla cskový tím okolo Dzejkyho. Počas tohto obdobia príde zopár lepších výsledkov, avšak na dieru do našej scény to rozhodne nestačí. V marci 2018 sa ale všetko mení. Prichádza totiž celkom nová zostava na čele s Vergilom. Brute sa začnú viac ukazovať na popredných priečkach a získavať prvú podporu od ľudí. Po dvoch mesiacoch nastáva odchod Vergila a do hry je povolaný Lukáš "capsen" Koláčný. Aj napriek tomu, že bol capsen účastník turnaja svetového rázu, V4 Future Sports Festival s Dark Tigers, tak medzi sledovateľmi CZ/SK scény stále nie je veľmi známy. V tej dobe však ešte Lukáš netušil, že v tomto pôsobisku zotrvá dva roky a získa možnosť stať sa profesionálnym hráčom. Dámy a páni, píše sa máj (květen) 2018 a jazda tímu, ktorý si ani nie do roka vybuduje širokú základňu fanúšikov a získa značne úspechy nielen doma, ale aj v zahraničí sa môže začať.

capsen sa pridal k Team Brute v máji (květnu) 2018 Photo by Team Brute

Prvé spoločné turnaje

Všetko to odštartuje ich prvým spoločným eventom. Jedná sa o LAN finále konajúce sa v Brne, Hitpoint Game Acess aréna. Brute sa žiaľ nepodarí predrať do finále a končia tak na delenom treťom mieste. Capsen zakončuje turnaj s nie práve pozitivýnym skóre, K/D 0,82 hovorí o tom, že tieto zápasy treba zvládať lepšie. Prichádza úspešne online obdobie, kedy sa Brute podarí postúpiť na jesenné ForGames 2018. Capsen a spol. tak o jesenný program nebude mať núdzu.

Nachádzame sa v Uherskom hradišti, kde sa koná tradičný LAN event, Quietus Day. Brute aj napriek ambíciám umiestniť sa na pódiu obsadzujú 5.priečku. Po tejto LAN akcií prichádza k veľkému zemetraseniu v štruktúrach tímu. Zostavu opúšťa snáď (naj) kľúčovejší člen, Michal "leckr" Kadlíček. Svoje miesto opúšťa aj Zdeněk "daxen" Dušek . Capsen ostáva v Brute a snaží sa o sformovanie novej zostavy. Všetky problémy sú ale uhasené po dvoch týždňoch, kedy ako Daxen, tak aj Leckr, hlásia návrat.

Zostava Team Brute - jún 2018 Photo by Team Brute

Záverečné turnaje roka 2018 + veľká zmena

Je tu jeseň a s týmto ročným obdobím aj bohatá nádielka laniek. Hráči trochu so sklamaním obsadzujú piatu priečku na MSR. Nasleduje ale prvý medzinárodný turnaj. Brute cestujú na Game Polbit Arena 2018, všetko sa nám odohráva v Poľsku a tak o zábavnú cestu nie je núdza. Celý turnaj je pre všetkých hráčov veľká výzva a možnosť ukázať sa. Vedomý si toho je aj capsen. Ten so svojim AWP vystrieľa Brute prvé LAN finále od sformovania zostavy. Vyššie ako na striebro to však stačiť nebude. Rodák z Brna ale zakončuje event so skvelým K/D ratiom 1,21. Pochvalu si vyslúžil aj od Petra "uno" Lipowského, ktorý jeho výkon (o) komentoval nasledovne: „Hral veľmi dobre, vyhrával situácie a bol s AWP ostražitý, pozeral pozície, kde už som myslel že skape atď “ Strieborná zbierka sa rozširuje, tentokrát druhé miesto pribúda z Cool Finals 4. Po ňom nasleduje vyvrcholenie sezóny, MČR. Všetko ide ako má a Brute si zabezpečia účasť v semifinále. Semifinále im prináša hranie na veľkej stage pred fanúšikmi, ktorých si stihli za rok 2018 získať. Atmosféra a podpora je veľkolepá, avšak ani to nestačí na zisk medaile a capsen, tak zakončuje svoj najúspešnejší kariérny rok 4.miestom. V závere roka taktiež dochádza k zmene, kedy tím opúšťa kinzo s daxenom a prichádza AJTT spoločne s fazenom.

Team Brute počas Fortuna Cool league finals 4 Photo by Team Brute

Na MČR 2018 čakal Team Brute takýto divácky kotol Photo by Team Brute

Rok 2019 - obrovské úspechy

Krok prijať do svojich radov AJTTa a fazena bol nielen kľúčový ale aj nesmierne vydarený. Angažovanie mladej pušky, AJTTa, ktorý zbieral úspechy už dva roky dozadu vo farbách eEriness sa jednoducho osvedčilo, to isté platí aj angažovaní fazena. Máme tu totiž prvý turnaj sezóny, UNIZA Masters a na ňom si Brute suverénne dokráčajú k titulu. Prvý CS:GO titul v histórii organizácie je na sveta. Zaslúžila sa o neho práve táto pätica. AJTT mal navyše z celého tímu najvyššie K/D ratio a to 1,34. Po tomto úspechu prišiel prestížny turnaj MEET Point v Poľsku za účasti tímov ako boli PACT či X-KOM. Brute sa tak opäť vrátili k našim severným susedom. Tentokrát však mohli iba prekvapiť, to sa im žiaľ nepodarilo, ale z Poľska si aspoň odviezli poriadnu dávku skúsenosti. Čo nastáva po Poľsku sa zapíše do dejín CZ/SK gamingu. Odohráva sa nám už tradičné LAN finále Fortuna Cool ligy, avšak niečo zlomové nastáva vo finále. BO5 finále prinieslo skvelú „podívanu“. Brute otočili nepriaznivývývoj zápasu z 0:2 na 3:2 a zaslúžene si tak uchmatli cenný titul. Snáď prvýkrát v histórii CZ/SK scény sa stalo, že BO5 duel sa odohral na všetkých mapách. Brute sú na vrchole, podmanili si celú CZ/SK scénu a stávajú sa aspoň na niekoľko týždňov domácou jednotkou. Nutno dodať, že to bolo prvýkrát a poslednýkrát. Turnaj PLAYzone Challenge podčiarknutý 5.miestom bol taktiež posledným kilometrom počas Leckrovej jazdy v Brute. Ten sa rozhodol tím opustiť a pridať sa ku konkurenčnej eSube. AJTT a capsen ale ostávajú verný svojmu pôsobisku naďalej.

Rok 2018 a Filip "AJTT" Dolenský joinuje team Brute Photo by hitpoint.cz

Príchod AJTTa a fazena bol úspešný krok Photo by Team Brute

Tento odchod dal zvyšku zostavy poriadny úder pod pás. Pochopiteľne sa to prejaví aj na výsledkoch. Brute to stojí postup na jesenné LAN akcie. Vyvrcholenie sezóny, MČR 2019 im už ale neújde. Umiestenenie je ale napokon rovnaké ako rok predtým. Capsen a po novom aj AJTT berú zemiakovú pozíciu. Po MČR prišla na svetlo sveta novinka, ktorá zmenila zázemie celého tímu. Ohlásenie, že Petr Andrýsek vstupuje do esportu a ako hlavnú investíciu si vybral práve Team Brute, bolo veľkolepé. Všetci hráči zrazu mali mať full-time podmienky na hranie. Táto správa ale aj automaticky zvyšovala očakávania. Mimoriadne úspešný rok 2019 zakončili Brute v poľských Katowiciach na turnaji ESL Nationals 2, kde obsadili druhé miesto.

Profesionálna zostava pre rok 2020 je rdy! Photo by ESL Česko a Slovensko

Rok 2020 - trápenie a odchod

Píše sa rok 2020, hráči Team Brute sú profesionáli. Čakajú ich veľké výzvy a všetci dúfajú, že s výzvami prídu aj úspechy. Predstavy o európskom či svetom úspechu sa začali stupňovať, zvlášť po akcii Brute Season Launch. Nie všetko ma ale šťastný koniec a toto bol aj tento prípad. Poďme ale pekne po poriadku. Prišiel turnaj Supreme Masters vo Švajčiarskom Amrswile. Nádej o prvom medzinárodnom titule sa rozplynula po štvrťfinálovom zápase proti Sinners. Nie žeby Brute odohrali zlý turnaj, ale možno mali trochu smolu, že ich už v sobotu čakalo predčasné finále, ktoré sa im stalo osudným. Onedlho nato vysvitlo, že stálica tímu MAXX je výmenený za Poliaka teceka. V podstate táto zmena bola pre celú zostavu začiatkom konca. Prišli nie práve oslnivé výsledky a najmä neustále zmeny. AJTT a capsen si prešli odchodom trénera dod1ho, daxena a koniec koncov tím opustil aj spomínaný tecek. Koronkríza na pohode tiež veľmi nepridala. Brute síce postúpili do prestížnej ESEA Advanced a diery v zostave dokázali zaplniť, nebolo to už ale to čo kedysi. 18.6.2020 tím oficiálne opustili traja hráča. Okrem Majkyho aj capsen s AJTTom.

Predstavenie zostavy Team Brute pre rok 2020 Photo by Team Brute
Vlog zo Supreme Masters

Záverečné zhodnotenie

Definitívne sa tak skončila éra zostavy, ktorá sa prebojovala medzi špičku našej scény. Zostavy Team Brute medzi rokmi 2018-2020 si získali srdcia mnohých fanúšikov. MAXX, capsen, AJTT, fazen, Leckr, daxen, kinzo, jedného času aj tréneri forji a dod1 a taktiež aj Crazyy (pod Brute ostáva naďalej), to sú ľudia, ktorí svojimi výkonmi vydobyli organizácii Team Brute značnú slávu a úspechy. Všetkému je ale koniec a každý si už ide vlastnou cestou. Bola to však jazda, ktorá trvala na domáce pomery pomerne dlho a zviditeľnila CZ/SK gaming aj mimo našich hránic. Práve preto sme si pripravili takýto článok.

capsen a jeho infografika

AJTT a jeho infografika

Nová zostava Team Brute?

Organizácia Team Brute ale neváha a snaží sa z pozostatkov zostavy sformovať nový tím. K fredimu a Crazyymu by mohol pribudnúť Jan "BLUEE" Škaloud, ktorý prednedávnom pôsobil v Dark Tigers a pár rokov predtým v eSube, s ktorou zažil najúspešnejšie obdobie kariéry. S fredim sa tak BLUEE dobre pozná, či už zo spomínanej eSuby alebo z európskeho mixu pod zášitou E-Rivals.esp. Päticu by mohli sformovať Suplick a Kwertz, bývalí reprezentanti Team Gravity. Podľa všetkého už hráči spolu absolvovali zopár tréningových zápasov.

Možná zostava Team Brute:
Karel "fredi" Královec
Jan "BLUEE" Škaloud
Ondřej "Crazyy" Švec
Šimon "suplick" Skuplík
Simon "kwertzz" Horák

Milan "Pepik" Musil - coach

Photo by eplayer.cz

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.