BLAST sa zhostí ďalšieho Majoru. Dejiskom konania sa stane Paríž

  • Sebastián Soroka
  • 08. 09. 2022 14:10

Najväčší CS:GO turnaj priamo v Paríži? Portál dexerto.com prišiel s informáciami o ďalšom CS:GO Majore. V poradí 19.Major by sa mal konať budúci rok v hlavnom meste Francúzska. Podujatie bude mať pod palcom spoločnosť BLAST.

Major by sa mal konať v termíne 8-21.mája 2023. Prvýkrát v histórii by sa jeho organizácie chopila dánska spoločnosť BLAST. Bližšie podrobnosti však zatiaľ oznámené neboli, čaká sa tiež na oficiálne potvrdenie zo strany Valve a BLAST.

Už dlhšie sa však hovorilo o tom, že Counter-Strike by mohol zavítať do krajiny Galského kohúta. Veľkí organizátori doteraz túto krajinu spravidla obchádzali, v ére CS:GO sa konalo vo Francúzsku len minimum veľkých turnajov. Organizátori väčšinou volili na starom kontinente škandinávske krajiny, ako Dánsko a Švédsko. Debaty však naberali na vážnosti, keď francúzsky prezident Emmanuel Macron podporil myšlienku, aby do Francúzska zavítali najväčšie ešportové eventy. Samotný Macron sa zamýšľal, že by sa tak mohlo stať v roku 2024, keď bude Paríž hostiť letné olympijské a paralympijské hry. Zdá sa však, že jeho myšlienka sa do reality pretaví o rok skôr.

Najbližšie nás čaká Major už tento november, keď sa Counter-Strike presunie do brazílskeho Rio de Janeiro.

Zdroj titulnej fotografie: Adela Sznajder/BLAST

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.