BLAST Premier Fall Groups: Poznáme prvých troch postupujúcich a všetkých účastníkov zajtrajších súbojov

  • Martin Brázdil
  • 27. 08. 2022 23:00

Predposledný deň BLAST Premier Fall Groups je za nami. Bojovalo sa o prvé miestenky na BLAST Pro Series Fall Final, kde je hlavná výhra postup na svetové finále a 200 000$. Prví traja postupujúci si svoje miestenky vyhrali. Tie menej úspešné zostavy sa tak budú musieť pobiť až v poslednom dni turnaja.

Prvým postupujúcim sa pre radosť domácich fanúšikov stalo OG s Adamom “NEOFRAG” Zouharom. Po poslednom mieste v skupinách ukázali svoj potenciál a v BO3 zápasoch zvládli zdolať Complexity, FaZe Clan a v poslednom nevyspytateľný dánsky Astralis. OG predviedli výborný výkon a jedinému Lukasovi “gla1ve” Rossanderovi dovolili sa ukázať v kladných číslach. Nasledujúci zápas ovládli v podobnom štýle hráči spoza Atlantiku doplnení o lotyšského strelca pod vlajkou Liquid. Práve mladý talent Mareks “YEKINDAR” Gaļinskis bol dôvodom prečo práve Liquid zvládli postúpiť. Posledný zápas ukázal dominanciu svetovej jednotky NaVi, ktorý nedovolili žiadnemu prekvapeniu.

YEKINDAR kľúčom k úspechu pre Liquid? Source: ESL
FaZe Clan vs Astralis

Začiatok zápasu: 13:00
FaZe Clan vs Astralis, súboj dvoch titánov na scéne Counter-Striku. Súčasný šampióni Majoru vs 4-násobný šampióni. Finn “karrigan” Andersen sa tak opäť stretne s jednou z jeho bývalých organizácií. A to podľa štatistík nahráva práve do kariet FaZe Clanu. Finn “karrigan” Andersen má práve v súbojoch s bývalými tímami najväčšiu úspešnosť. Ak zostava pod jeho vedením pomýšľať na prvé miesto vo svetovom rebríčku musí zvládnuť tento zápas. Astralis sú však zásadne proti a nemajú v pláne sa pozrieť do BLAST Premier Fall Showdown. Obe zostavy tak budú chcieť predviesť to najlepšie, čo sa v nich skrýva, a to môže viesť iba k jednej istote. Dávka toho najkvalitnejšieho Counter - Striku aký sa dá nájsť.

Zvládne karrigan zápas proti Astralis? Source: Martin Bukovský, EPLAYER
Ninjas in Pyjamas vs Heroic

Začiatok zápasu: 16:30
Obe zostavy plné mladých talentov sa stretnú zajtra. Taktiež je to stret dvoch veľmocí. Na strane Švédska stoja Ninjas in Pyjamas a na strane Dánska zase Heroic. “Nindžovia” nemajú úplne najlepšiu formu na turnaji. Tretie miesto v skupinách a prehra proti Liquid. Ak chcú proti vládcom online éry urvať víťazstvo tak bude musieť Hampus “hampus” Poser plán, ktorým prebudí potenciál, ktorý jeho zostava ukrýva. Podobne je na tom však aj Heroic. Casper “cadiaN” Møller má pod sebou talentovanú zostavu, ktorá ak zajtra predvedie výkon na aký sme si u nich už zvykli tak sú miernym papierovým favoritom. To však boli oba tímy aj proti zostave Liquid a ostali oni tým porazeným celkom. o tom kto odíde víťazne tak rozhodne až ich duel.

CadiaN povedie heroic do boja proti Ninjas in Pyjamas Source: PGL
G2 vs Vitality

Začiatok zápasu: 20:00
Odveta z druhého kola play-off. Zápas, ktorý skončil na tri mapy, ale všetky tri skončili jednoznačnými výsledkami. Oba tímy robili chyby, ktoré boli trestané. Tento zápas bude iba o tom, kto zvládol chyby opraviť. Nedá sa očakávať zo strany Rasmusa “HooXi” Nielsena, že bude hráčom, ktorý strelecky potiahne G2. Ale ak zvládne opraviť svoju hru proti svojmu nemesis v podobe Dana “apEX” Madesclaireho, tak bude väčším prínosom ako keby nastrielal 30tku. Jeho strana G2 má totiž množstvo streleckého potenciálu, ktoré stačí pre dánskeho in-game lídra skrotiť a priviesť plán k víťazstvu. Bude preto zaujímavé, ktorý z tímov vzíde ako víťaz.

apEX vs HooXi! Kto výjde ako víťaz? Source: ESL

Zdroj titulnej fotografie: twitter/OGcsgo

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.