BLAST Premier World Final: Piatkový program nám prinesie odvetný zápas zo štokholmského Majoru i európsko-americký súboj

  • Sebastián Soroka
  • 17. 12. 2021 15:45

Svetové finále BLAST Premier prišlo v uplynulých dňoch o dva tímy a po dnešku sa toto číslo zdvojnásobí. Čakajú nás totiž lower bracket zápasy, ktoré rozhodnú o postupe, respektíve vypadnutí jednotlivých celkov. Prekvapivo sa v dolnej časti pavúka nachádza aj aktuálna svetová jednotka. Už len tento fakt dáva celému piatkovému harmonogramu poriadnu dávku prestíže.

G2 vs Natus Vincere

Začiatok zápasu: 16:30

Odveta zo štokholmského Majoru i letnej IEM Cologne. Duel NaVi proti G2 Esports by sa dal označiť aj ako predčasné finále. Európska zostava má svojim oponentom z CIS regiónu čo to vracať a hráči by sa už rozhodne potešili nejakej víťaznej trofeji. G2 v úvode turnaja zvládli veľmi vyrovnaný súboj proti NiP, včera však pomerne hladko skončili na "lopate" Vitality. Zostava, do ktorej sa po problémoch s vízami vrátil Srb Nemanja "nexa" Isakovič sa po šnúre druhých a tretích miest chce znova pobiť o veľký titul, a tentokrát už s úspešným koncom. Súboj proti NaVi tak bude na ceste za týmto úspechom poriadnou výzvou, ktorú bude nutné prekonať.

NaVi až šokujúcim spôsobom podľahli severoamerickému tímu Liquid a ocitli sa v lower brackete, kde včera dokázali uhájiť víťazstvo proti domácim Heroic. S1mplova družina tak stále drží nádej na zlaté zakončenie roka 2021. Od NaVi ako svetovej jednotky sa čaká minimálne postup do finále, vzhľadom ale na úvodnú prehru proti Liquid sa im začal celý priebeh vymykať spod rúk. Ak dnes proti G2 zlyhajú, s turnajom sa budú musieť rozlúčiť.

Source: PGL
Astralis vs Liquid

Začiatok zápasu: 19:30

Dánski miláčikovia sa postavia proti tímu Liquid, ktorí zrejme dohrávajú posledný turnaj v súčasnom zložení. Dlhoroční hráč amerického tímu Jonathan "EliGE" Jablonowski sa už pred istým časom vyjadril, že chémia vo vnútri tímu je na bode mrazu a zmeny tak budú nevyhnutné. Potvrdil to aj jeho spoluhráč Keith "NAF" Markovic. Liquid však aj napriek nie ideálnej nálade v tíme dokázali prekvapujúco poraziť svetovú jednotku - Natus Vincere, čo im dodalo sebadôveru.

Proti ním ale dnes bude stať tím, ktorý už má rozsiahle zmeny za sebou. Astralis si po odchode svojich veľkých hviezd začínajú opätovne budovať renomé a drať sa na vrchol. To, že sa koncoročný event odohráva v hlavnom meste Dánska je pre celú škandinávsku päticu len veľké plus. Bude to však stačiť aj na víťazstvo proti motivovaným Američanom?

Zdroj titulnej fotografie: liquipedia.net/ESL

Source: liquipedia.net/Fragbite

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.