TOP15 Beastik #14

  • 17. 01. 2020 17:00

Človek, ktorý sa umiestňuje na 14.mieste je bývaly hráč Dark Tigers, Sebastián "Beastik" Daňo!

Beastik pôsobí na scéne už niekoľko rokov, počas ktorých si vybudoval veľké meno a stal sa z neho uznavaný hráč. Do väčšieho povedomia scény sa dostal v roku 2017 svojím pôsobením v organizácii Inside Games. Časom sa presunul do organizácie Dark Tigers, s ktorou na jeseň roku 2017 oslávil titul majstra Slovenskej republiky. Vtedy zrejme ešte netušil, že práve Dark Tigers mu bude domovom na viac ako 2 roky. Počas pôsobenia u "temných tigrov" získal mnoho cenných kovov z tuzemských laniek, ale taktiež si odskočil na turnaj svetového rázu - V4 futere Sports Festival do hlavného mesta Maďarska a do švajčiarského Armswilu, kde si so svojím tímom uchmatol titul zo Supreme Masters. To je krátke predstavenie veľkého talenta z Českej republiky. Aký bol jeho rok 2019, vďaka ktorému je zaradený do elitnej pätnástky?

Beastik (prvý sprava) pri jeho začiatkoch v drese Dark Tigers. Temní tigři sa vtedy stali majstrami Slovenskej republiky pre rok 2017. Photo by Y-Games

Jeho rok odštartoval veľmi úspešne. V januári sa kvalifkoval do FPL-C a vo febuári zase do prestížnej FPL. Cítil vtedy šancu na to, že by mohol napodobniť Ropza alebo ISSU a dostať vďaka tryhardeniu FPL šancu v zahraničmnom tíme? Na jeden čas dokonca opustil Dark Tigers, aby sa venoval práve tejto činnosti.

Abych pravdu řekl, cítil jsem, že rok 2019 bude konečně tím správným rokem. Neskutečně se mi všechno dařilo a během dvou měsíců jsem se dostal do FPL. Začáteční hype ale hodně rychle pominul a uvědomil jsem si, že pro mě FPL není ta správná cesta a víceméně jsem ji nehrál. Tím jsem samozřejmě trošku pohřbil šance se dostat někam dál.

Celý svoj rok strávil až do MČR v Dark Tigers. S výnimkou piateho hráča bola zostava "temných tigrov" známa najmä vďaka svojej stabilite, ktorá je na našej scéne raritou. Počas celého roka sa však stála štvorica potácala s problémom piateho hráča. Tento problém nastal ešte na jeseň roku 2018 a to Tusiho leavnutím. V roku 2019 do ich tímu zavítal Neofrag, Cannie, Blogg1s a dokonca jedného času pôsobil v ich zostave znova Tusi. Každý z nich však z rôznych dôvodov tím opustil. Nakoniec miesto v zostave našiel mladý talent Majky, ktorý bol súčasťou tímu až do jeho rozpadu. Neustále menenie piateho hráča sa však muselo prejaviť aj na výsledkoch.

Po odchodu Tusiho, který s námi byl celkem dlouho a už jsme na něj byli zvyklí, to bylo těžké. Snažili jsme se díru vždy nějakým způsobem zalepit, ale pak nám hráče vždy někdo nějakým způsobem vyfouknul. Nejvíc mě mrzel Neofrag, s tím to klapalo. Bohužel přijal nabídku od UNI, což jsme chápali a snažili se ho nahradit Majkym, který je skvělý hráč, ale bohužel mu to s námi z nějakého důvodu moc nešlo, což je škoda.

Kdo umí ten umí. Beastik počas online zápasu proti eXtatusu.

LAN sezóna začala pre Beastika a spol. turnajom odohravajúcim sa v slovenskej Žiline, Uniza Masters. Beastik zakončil turnaj so solidným K/D ratio - 1,52. Z tímoveho hľadiska už ale nešlo o veľmi úspešný turnaj. Po veľmi tesnej prehre proti eXtatusu boli DTG vyradení z turnaja a museli sa uspokojiť s umiestnením v top8. Našťastie Beastika to nijako nerozhodilo a turnaj úplne vymazal zo svojej hlavy. Svoju (ne) pamäť nám potvrdil aj vo svojej odpovedi.

Nevzpomínám, protože si ani nepamatuju, že jsme tam byli (smích).

Sebastián "Beastik" Daňo - 2019

Beastikov prehľad LAN eventov za rok 2019

Od laniek bol potom na istý čas pokoj. V čase neskoršej jari sa to ale rozbehlo. Jeho tímu sa podarilo kvalifikovať na Fortuna Cool Finals 5 a ESL Nationals. Na konci mesiaca sa taktiež Beastik zúčastnil PLAYzone challengu. Na Cool finals to však nešlo podľa predstáv. Hoc v semifinále vyhrávali DTG proti neskoršiemu víťazovi turnaja - tímu Brute 1:0 na mapy, nakoniec zápas nezvládli a museli sa uspokojiť s deleným tretím miestom. Po turnaji ich opustil Neofrag a do Katovického finále si našli dočasnú náhradu v podobe Cannieho. Iróniou osudu bolo, že práve tam ich čakal Neofrag so svojím novým tímom. Beastik a spol. sa museli skloniť pred jeho novými spoluhráčmi a z Katovíc tak brali "iba" striebro. Na PLAYzone Challenge Cannieho vymenil Blogg1s. S ním ostali DTG pred bránami top3, keď v lower brackete podľahli MoopsXD 16:19. Ako z Beastikového pohľadu ovplyvnil odchod Neofraga ich neskoršie výsledky?

Odchodem Neofraga šly naše výsledky pořád jenom dolů. Adam je jeden z hráčů u nás, kteří jsou nenahraditelní. Fraguje, mluví, vymýšlí playe a je hrozně univerzální. Dávali jsme mu všechen prostor a vracel nám to ve skóre. Je strašně těžké pak najít někoho, kdo dokáže to, co on.

Nasledoval čas letných mesiacov. Na Quietus Day ukoristili DTG zaslúžene pódium a už s Majkym v zostave sa kvalifikovali na finále Tigers Masters a Fortuna Cool Finals 6. V cool finals 6 vrátane online aj offline časti dosiahol Beastik senzačné K/D ratio 1,20. Avšak v tíme stále čosi neklapalo. Ani jedna z týchto laniek totiž nepriniesla vytúžené víťazstvo. Beastik už vtedy cítil, rovnako ako aj jeho spoluhráči, že to takto ďalej nepôjde.

Bohužel Majky i když je skvělý, tak se mu s námi nedařilo, stejně tak jako Tomovi a všechno se to odvíjelo na výsledcích. Všichni už jsme počítali nějak s tím, že dohrajeme sezónu a bude konec. Po Tiger Masters už jsme měli jasno, že to dál nepůjde a po MČR to budeme muset rozpustit. Naštěstí jsme se rozumně domluvili, dohráli to a nevznikly žádné konflikty. Klukům samozřejmě přeju jenom to nejlepší v budoucích týmech:-)

Zamyslený Beastik počas ForGames 2019. Photo by TopGaming

Prišlo vyvrcholenie sezóny, MČR 2019. Narozdiel od druhých laniek bola pre Beastika táto lanka najmenej úspešna. So svojím tímom sa nepozrel ani do play off a skončil v skupinách. Bola to taktiež jeho posledná jazda s temnými tigrami. Táto viac ako dvojročná jazda mu však dala veľa pozitívnych spomienok.

Já na DTG vzpomínám jenom v dobrém. Samozřejmě jsou tam i horší chvilky, ale převažujou ty dobré. V4, výhra ve Švýcarsku, Hitpoint, skvělý management, nespočet propařených afterparties. Mělo to všechno.

Beastiková rozlúčka s dresom Dark Tigers. Photo by Beastik

Po MČR začal hrať v CZ/SK mixe Owned. S jeho novými spoluhráčmi sa ukázali v dobrom svetle najmä na WESG kvalde. Čo ho čáka v roku 2020 stále povedať nevedel (V čase kedy je tento článok uverejnený je už súčasťou tímu Sinners pod zášitou hokejového klubu, HC Bílí Tygři Liberec).

Bohužel k roku 2020 stále nemůžu říct nic nového, protože sám ještě nevím, jak to bude. Jediné, co můžu říct je, že 2020 bude BIG

Prečo je Beastik 14.najlepším hráčom za rok 2019?

Beastik počas roka 2019 potvrdil to, že patrí medzi špičkových hráčov našej scény. Mal skvelé individuálne výkony, či už na offline alebo online turnajoch. Až do MČR sa s tímom kvalifkoval na každú tuzemskú lanku, ktorú mohol a taktiež nevynechal žiadnu BYOC LAN s dotáciou MČR bodov. Na všetkých lankách dosiahol kladné čísla. Mnohí si po tomto zhodnotení isto kladiete otázku, prečo sa ale náchadza až na štrnástom mieste. Je to najmä z dôvodu, že mu chýbal poriadny tímový úspech. Možno mal viacero kvalifikácii na rôzne lanky a cenné kovy ale absencia nejakej trofeje ho stála pár priečok vyššie. Navyše na konkurenciou nabitom MČR obsadil so svojím tímom jedno z posledných miest.

Ohodnotiť

2

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.