BDS na čele, Karmine Corp stále bez výhry. 10 klipov druhého týždňa LEC.

  • 23. 01. 2024 10:00
Adam BDS. Source: Twitter @TeamBDS

Rýchly formát trojsplitového LEC znamená, že sme už v druhej polovici základnej časti prvého splitu. Ako sa darí jednotlivým tímom?

BDS na čele tabuľky

Od francúzskej zostavy BDS sa po minuloročných Worlds veľa nečakalo, najmä kvôli tomu, že podľa únikov boli hráči medzi sebou rozhádaní. Po obmene zostavy je však zrejmé, že s BDS treba počítať na čelných pozíciách. BDS totiž prekonali všetky očakávania a po dvoch týždňoch základnej časti sú na čele tabuľky so skóre 5:1.

Tento týždeň najprv zdecimovali Fnatic za 28 minút vďaka Adamovmu Olafovi, podobne dominantne prešli MAD Lions KOI s gold lead 16,5k a skóre 25:5 na killy, nuž a od SK Gaming sa na čele tabuľky osamostatnili vzájomným zápasom, v ktorom bolo rozhodnuté za 29 minút s 10k gold lead. Labrov si na supporte iba za tieto tri zápasy pripísal 47 asistencií.

G2 zakopli aj proti Vitality

Také dominanté výkony, ako od BDS, by sme očakávali skôr od obhajcov titulu, G2 Esports, zvlášť vďaka tomu, že si zachovali pôvodnú zostavu a teda by mali byť zohratí.

Proti MAD Lions KOI vyhrali len preto, lebo ich MADKOI nepotrestali za ich chyby. Derby proti Teamu Heretics si vyhrali už v drafte. O stenu však narazili prekvapivo proti Team Vitality, ktorý tento týždeň chytil svoj vlak. Carzzy s Hylisangom mali proti Hans Samovi a Mikyxovi KDA 10:0:12.

O Fnaticu sa ešte len rozhodne

Po zdecimujúcej prehre Fnaticu si Nightsharovi zverenci napravili chuť proti Team Rogue. Týždeň Fnatic zakončili s derby českých midlanerov: Humanoid s Hwei prešiel Jackiesovu Tristanu s KDA 6:1:2, čím si vyslúžil titul MVP.

Rogue aj GIANTX sú však tímy na spode tabuľky. To, či dokážu Fnatic prekonať problémy s komunikáciou sa ukáže v poslednom týždni, v ktorom vyzvú MAD Lions KOI, G2 Esports a Team Heretics.

SK nenadviazali na prvý týždeň

SK Gaming boli po prvom týždni osamelí na čele tabuľky so skóre 3:0. Na konci druhého týždňa majú skóre 4:2 na jednej úrovni s Fnatic, G2 a Team Heretics, čo pre nich však stále nie je zlá spoločnosť.

Prvá prehra v tejto sezóne prišla pre SK Gaming od Team Heretics, do veľkej miery kvôli draftu. MVP bral Jankos s KDA 4:0:10 na XinZhao. Proti GIANTX sa chytil kormidla Nisqy s Azirom a dal Jackiesovi trpkú midlane lekciu. V poslednom zápase sa však neradoval španielsky midlaner, ale francúzsky. Nie, že by bola prehra s BDS Nisqyho chyba.

Heretics nepatria do starého železa

Deduškovia z Heretics ukázali, že stále majú čo povedať v najvyššej európskej súťaži.

Po prerušení výhernej série SK Gaming Heretics prehrali v derby proti G2. Na najnovšom európskom tíme, Karmine Corp, však znovu demonštrovali svoju silu. Najviac si vychutnal Flakked Upseta, s Dravenom uhral KDA 4:0:4.

Aj Heretics budú mať najzaujímavejších súperov v treťom týždni. Najprv vyzvú BDS na čele tabuľky, potom budú čeliť Vitality, ktorí sú vo forme a základnú časť ukončia konfrontáciou s Fnatic.

Vitality akosi vyhrali 3 hry z troch

Po výkonoch Teamu Vitality by málokto čakal, že na konci druhého týždňa budú mať skóre 3:3. Nuž, stalo sa.

Že Vitality porazia Rogue a Karmine Corp, by sa dalo aj čakať. V akom vesmíre však mali nárok na G2? Spýtajte sa Hylissanga a Carzzyho.

MADKOI tento týždeň nemali čo povedať

Španielski chlapci z MAD Lions KOI tento týždeň hrali proti G2 Esports, ktorých napriek prehre potrápili. Očosi horšie im to išlo proti BDS, tí sú však na čele tabuľky. Jediný zápas, v ktorom na nich boli kladené očakávania bol ten proti Rogue a ten MADKOI zvládli.

MADKOI sú ďalším tímom v strede tabuľky, ktorý budúci týždeň vyzve viac menej vyrovnané tímy. Najprv to budú Fnatic so skóre 4:2, potom GIANTX so skóre 2:4 a napokon Team Vitality so skóre 3:3.

GIANTX budú radi za TOP8

České duo Jackies a Patrik si výhrou proti BDS viac menej zaistili účasť v Play-Off. Jackies si dokonca 7:2:4 Akali vybojoval druhý MVP titul v kariére. Proti tímom, ktoré majú viac, ako 0 výhier, sa však GIANTX až tak dobre neukázali. Proti SK Gaming vytradili draka za ace a od Fnaticu dostali gap na každej linke.

Rogue bez známky života

Prichádzame k tímom, na ktoré nie je až taká radosť pozerať. Rogue zlyhali proti Vitality, Fnaticu aj MAD Lions KOI. V svojich hrách neukazujú známku života. Ak porazia budúci týždeň Karmine Corp, zápas proti GIANTX by mal zrejme byť priamou konfrontáciou o postup do TOP8.

6. prehra Karmine Corp v rade

Ak by sa trofeje rozdávali za vášnivosť fanúšikovskej základne, Karmine Corp by mali vyhraté už po základnej časti. LoL sa ale hrá na padnuté Nexusy súperov, a tých má Karmine Corp po šiestich zápasoch 0.

Ak Karmine Corp prehrajú budúci týždeň proti Rogue, SK Gaming a Team BDS, stanú sa prvým tímom od roku 2017, ktorý v celom splite nevyhral ani jednu mapu. Naposledy sa to podarilo tímu Origen v EU LCS s celkovým skóre 0:13.

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.