Astralis v rozpade, znamená to koniec éry?

  • Martin Bukovský
  • 28. 05. 2020 12:45

Update 1: Astralis potvrdili špekulácie, Xyp9x si podobne ako Gla1ve berie pauzu na základe vyhorenia. V tíme ho nahradí Marco "Snappi" Pfeiffer. Snappi sa pripojí k svojmu bývalému spoluhráčovi z Optic Gaming, JUGimu. Taktiež pravdepodobne prevezme rolu in-game-leadera.

U Astralis sa v posledných mesiacoch tvoria len samé otázniky. Najprv podpísali šiesteho hráča, es3taga, no ten sa k ním pripojí až 1.7. Následne na to podpísali siedmeho hráča, JUGiho, ktorý si svoju premiéru v drese Astralis odstrieľal v úvodnom zápase Dreamhack Masters Spring proti Heroic. Práve JUGi v tíme dočasne nahradil in-game-leadera a základný pilier tímu, Lukasa "Gla1ve" Rossandera. Rolu callovania od Gla1ve prevzal Magisk. Dáni majú zatiaľ od zmeny hráča na konte iba jednu prehru a to proti G2. Prichádza ďalšia nečakaná zmena.

Podľa viacerých zdrojov sa v posledných tréningových zápasoch na serveri neobjavil Andreas "Xyp9x" Højsleth. Ten sa má z tímu porúčať z neznámych dôvodov. Trojica Dupreeh, Xyp9x a Gla1ve by sa tak mohla rozdeliť po niekoľkých rokoch. Astralis sú tak nútení nájsť dočasnú náhradu až do júla. Je naozaj otázne, čo sa teraz deje v najlepšom tíme na svete. Je Xyp9x ďalšou obeťou takzvaného vyhorenia, alebo ide o nezhody v tíme? Bližšie informácie sa dozvieme v najbližších dňoch. (článok bude aktualizovať - pozn. redakcie)

Zostava Astralis tak vyzerá následovne:
Emil "Magisk" Reif
Peter "dupreeh" Rasmussen
Nicolai "device" Reedtz
Jakob "JUGi" Hansen
Marco "Snappi" Pfeiffer - stand-in

Danny "zonic" Sørensen - tréner

Patrick "es3tag" Hansen - členom až od 1.7. 2020
Lukas "gla1ve" Rossander - dočasne na lavičke, zdravotné problémy
Andreas "Xyp9x" Højsleth - dočasne na lavičke, zdravotné problémy

Zdroj titulnej fotografie: Liquipedia.net/StarLadder

Kam zavedú kroky Clutch Ministra? Photo by ESL

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.