Astralis potvrdzujú svoju dominanciu - ECS 8 report

  • 02. 12. 2019 05:00

Na prelome Novembra a Decembra sa americkom Texase uskutočnilo finále ECS Season 8. Kto iný si mohol odniesť titul než samotný Astralis?

Do druhého najväčšieho štátu USA priletelo už klasicky 8 tímov, ktoré o postup na LAN finále bojovali skrz online ligu od Septembra do Októbra. Podľa papierových predpokladov si postup vybojovala svetová jednotka z Dánska - Astralis, doplnená svojím dlhodobým rivalom – teamom Liquid. Európskych kvalifikantov ďalej doplnili finalisti posledného majoru, Avangar a dvojica švédskych tímov, Fnatic respktíve Ninjas in Pyjamas. Severnú Ameriku prišli reprezentovať aj Evil Geniuses. K šestici tímov sa ešte pridali dva brazílske tímy – Sharks a MIBR.

Skupina A

Zloženie skupiny: Avangar, Team Liquid, Evil Geniuses, Ninjas in Pyjamas

Prvá skupina možno mala svojich favoritov ale poskladanie tímov v nej bolo také, že by nás nemohol prekvapiť nikoho postup, respektíve (ne) postup. Skvelým príkladom je Avangar. Tí sa síce tento rok dokázali pretlačiť medzi najlepšie tímy sveta, avšak k absolútnej špičke im ešte stále čosi chýba. V skupine obsadili posledné miesto. (Ne) postupový osud čakal aj Ninjas in Pyjams. Semifinálové miestenky si pre seba uchmatli zástupcovia NA scény,Liquid spoločne s Evil Geniuses

Vytešený Stewie2k po postupe do play-off Photo by ESL Gaming GmbH

Skupina B

Zloženie skupiny B: Astralis, Fnatic, MIBR, Sharaks

Postup brazílskych Sharks na LAN finále bolo veľkým prekvapením. Tím, ktorý sa nenachádza ani v top30 rebríčka HLTV mali možnosť ukázať svetu, že v Brazílii je ďalší kvalitný tím. Veľmi sa však neohriali, keď leteli domov už po dvoch zápasoch. K ním sa pridali aj ich krajania z MIBR. Prvé dve miesta tak obsadili Fnatic so svetovou jednotkou Astralis.

Kapitán MIBR po vypadnutí z turnaja. Photo by ECS Joe Brady

Play-off

Astralis – Evil Geniuses (16:8,, 13:16, 16:6)

Súboj bývalej svetovej jednotky proti tej aktuálnej priniesol všetky tri mapy. Device a spol, si po zvládnutej prvej mape, nedokázali vynútiť ukončenie zápasu na mape druhej. Na rozhodujúcom Overpasse však svojím oponentom nedovolili zopakovať predcházajúci scenár. Nanešťastie pre domácich fans, Evil Geniuses skončili pred bránami finále.

Team Liqud – Fnatic (6:16, 16:6, 16:10)

Motivácia pre Liquid vyhrať pred domácim publikom bola obrovská. Po úvodnom debakli však ukázali prečo sa práve oni „biju“ o post svetovej jednotky za rok 2019 proti Astralis. Nasledujúce dve vyhrané mapy ich poslali do veľkolepého finále.

Finále

Astralis – Liquid (15:19, 16:11, 16:8)

Tieto tímy sa doteraz stretli vo finálovm dueli sedemkrát. Z toho Severoamerický team zvíťazil iba jeden jedinýkrát. V osmom spoločnom dueli tak bolo načase začať dorovnávať túto hrozivú bilanciu. Po veľmi tesnej prvej mape, ktorá vyvrcholila až v OT už ale domáci miláčikovia nedokázali Astralis vzdrovať. Po ešte celkom vyrovananej druhej mape prišla na rad treita, ktorá triumf Astralis definitívne zaklincovala. MVP turnaja si odniesol Device!

Zdroj titulnej fotografie: gaming.net

Medailu za najužitočnejšieho hráča si odniesol Dev1ce, už 15. do jeho zbierky Photo by ECS Joe Brady

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.