Podľa apEXa je príliš skoro na to mať vysoké očakávania, tlak si pred turnajom nepripúšťa

  • Sebastián Soroka
  • 16. 02. 2022 22:50

Medzi najväčších favoritov tohtoročných IEM Katowice sa nepochybne radí francúzsko-dánska zostava tímu Vitality. Tento celok urobil počas zimnej prestávky rozsiahlu prestavbu svojej zostavy, manažment vsadil pri tvorbe nového zoskupenia na istotu a siahol po dvoch voľných hráčoch z Astralis.

S týmto ťahom sa tiež začala okolo tímu sústreďovať väčšia pozornosť a pochopiteľné všetci očakávajú od Vitality hneď z úvodu veľké výsledky. Ohľadom cieľov pre Katowický turnaj bol na tlačovej konferencii konfrontovaný aj kapitán tímu Dan "apEX" Madesclaire. Major šampión z roku 2015 si žiaden tlak nepripúšťa a od Katowického turnaja nemá žiadne vysoké očakávania. „Je zrejme, že máme silnú zostavu, ale je príliš skoro na to, aby sme mali vysoké očakávania. Je to pre nás prvý veľký LAN turnaj, nevieme teda čo presne máme čakať. Máme stále veľa vecí, na ktorých musíme pracovať. Moje očakávania (ciele) sú, že prejdeme skupinami a potom uvidíme čo nastane. Žiadne veľké očakávania nemáme.

28-ročný Francúz sa tiež vyjadril k ich aktuálnemu tímového rozpoloženiu a k tomu, kde vidí najväčšie výhody a nevýhody pri medzinárodnej zostave. „Mať v tíme Magiska a dupreeho je obrovská výhoda, pretože poznajú mnoho vecí, majú mnoho skúsenosti. Pre tím to bol veľký krok vpred“, hovorí na margo svojich nových spoluhráčov. „Najväčšia slabina je samozrejme komunikácia, ale aktuálne nám to ide celkom dobre. Nevýhodou je tiež rozdielna kultúra, keďže pochádzame z dvoch odlišných krajín. V rôznych smeroch tam sú rozdiely. Snažíme sa však vziať si z toho druhého to najlepšie.

Jednotliví hráči si však medzi sebou rozumejú. Samotný apEX totiž zmienil, že to je pre neho najlepší tím, aký kedy mal. Zatiaľ síce môže hodnotiť iba "výsledky" mimo herný server, avšak aj to stačí na takéto vyhlásenia. „Máme veľmi dobrú chémiu, či už v hre alebo mimo nej. Pravdepodobne je to najlepší tím, ktorý som, kedy mal. Je super byť tu“, uzavrel majiteľ dvoch kokeršpanielov.

Zdroj titulnej fotografie: PGL

Source: ESL Gaming GmbH

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.