Fragadelphia 17: Apeks opustili turnaj pred bránami finále

  • Sebastián Soroka
  • 12. 09. 2022 12:12

Zápolenie v zámorí sa skončilo neúspechom. Európsky tím Apeks s Martinom "STYKO" Stykom neuspel na turnaji Fragadelphia 17, ktorý sa uplynulý týždeň konal vo Philadelphii. V nočnom súboji podľahli akadémii BIG Clan a s turnajom sa rozlúčili tesne pred bránami finále.

Apeks vs BIG Academy 1:2 (12:16, 16:4, 20:22) - semifinále

Apeks tak nedokázali potvrdiť úlohu favorita. Už v úvodných zápasoch mali proti lokálnym tímom z USA značne problémy. V kvalifikácii dokonca prehrali jeden zápas, rovnako tak aj v skupinovej fáze. Postup do playoff si však zvládli ukorisť a zdalo sa, že vtedy nastane v ich hre výraznejší obrat. Nanešťastie, k vytúženej trofeji a 40-tisícovej prémii si napokon nedokráčali.

V nočnom semifinálovom zápase podľahli veľmi tesne akadémii tímu BIG. Posledná tretia mapa vyvrcholila až v druhom predĺžení. Event v Pensylvánii napokon ovládli domáci miláčikovia z Evil Geniuses (EG.PA).

S výsledkami z posledných mesiacov nemôžu byť Apeks veľmi spokojní. Stratili šancu na Major a teraz nezvládli uspieť ani na turnaji, kde boli považovaní za veľkého favorita. Do ďalších týždňov tak majú rozhodne na čom pracovať. Zároveň však bol LAN turnaj vo Philadelphii ich prvý po zmenách v zostave. Táto skúsenosť im tak môže výrazne pomôcť pri ďalšom progrese.

Zdroj titulnej fotografie: Twitter/Fragelphia

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.