Aleksib tvrdí, že v budúcnosti uvidíme oveľa viac medzinárodných tímov na prvých priečkach

  • Martin Bukovský
  • 17. 02. 2022 13:00

Na tlačovej konferencií sme zastihli aj G2 a veľa nám prezradil ich nový kapitán Aleksib. Práve Aleksib bol kapitánom aj ENCE, ktorí na Majore v roku 2019 dokázali v Spodek aréne to, čo od nich nikto nečakal. Dostali sa až do finále, kde ale nestačili na Astralis. Podobný výsledok sa očakáva od fínskeho hráča opäť. Po svojom boku má samé hviezdy a aj keď je nová zostava spolu iba 2 mesiace, očakávania od komunity sú veľké. Aleksi nám prezradil svoje pocity z fungovania v novom tíme.

„Chvíľu trvá, kým sa v tíme spoznáme. Dvojtýždňový bootcamp nám pomohol, teraz sme opäť spolu a verím, že zhruba do šiestich mesiacov budeme mať vynikajúce tímové vzťahy, no hlavne, že si budem ja rozumieť s trénerom.“

Fín tiež ozrejmil svoje líderske ambície. „V prvých mesiacov sa snažím sledovať ako hrá core tímu a zapojiť do neho aj m0nesyho. Nemyslím si, že sa herné veci v budúcnosti budú veľmi meniť. Áno, možno zmeníme systém a niektoré veci zmení aj Rémy (XTQZZZ), ale budem sa snažiť nájsť maličkosti, ktoré najviac vyhovujú tímu. Pokiaľ sú všetci spokojní a veci fungujú, tak budeme pokračovať v podobnej hre.“

V európskych celkoch, v ktorých sa nachádzajú hráči z iných krajín a musia rozprávať po anglicky, je komunikácia gro úspechu. Pre mladého m0nesyho, ktorý pochádza z Ruska je to prvý tím, v ktorom musí neustále rozprávať v angličtine. „Je to trochu iné. Po anglicky som rozprával iba v FPL. Je to iné, keď musíte počas hry nestuálne komunikovať všetky informácie. Nebolo to ľahké počas našich prvých tréningov na bootcampe, ale snažím sa to zlepšovať.“ odpovedá na otázku redaktora m0nesy. Svoje ku komunikácií dodal aj Aleksib.

„Myslím si, že sa naša komunikácia môže ohromne zlepšiť. Je to prípad každého európskeho celku, ale taktiež si myslím, že aj pre tímy, ktoré rozprávajú vo svojom rodnom jazyku, je komunikácia niečo čo dokážu stále zlepšovať. Bolo tu oveľa viac národných tímov a pomenej európskych (medzinárodných - pozn.red.), a keď boli, tak iba okolo 5. alebo 10. miesta v rankingu. Iba jednému sa v minulosti podarilo dostať do finále (Majoru - pozn. redakcie), no verím, že v budúcnosti uvidíme viacero anglicky hovoriacich tímov uspieť,“ ukončil svoju myšlienku chladnokrvný Fin. G2 už poznajú meno svojho prvého súpera. V piatok o 12:30 vyzvú britských Fnatic. Duel smooya vs m0nesy si tak rozhodne nenechajte újsť.

Zdroj titulnej fotografie: pelaajat.com

Aleksi bude chcieť zopakovať úspech z roku 2019 Source: ESL Gaming GmbH - Adela Sznajder

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.