Aká je situácia okolo oskara? Česká legenda naďalej trénuje so sunNym

  • Sebastián Soroka
  • 14. 06. 2022 20:30

Pred 6 mesiacmi opustil Tomáš "oskar" Šťastný český celok Sinners, odvtedy je však oficiálne stále bez tímu. Aj keď nateraz nereprezentuje dres žiadnej organizácie, aktívne sa CSku venuje naďalej. Už dlhšie totiž spolupracuje s ďalšími hráči, ktorí okúsili level T1 scény.

Nie je žiadnym tajomstvom, že česká legenda sa po konci v Sinners uchýlila k spojeniu s jeho niekdajším spoluhráčom Miikom "sunNy" Kemppim. Spoločne odohrali v úvodných mesiacoch aj kvalifikáciu na Major, kde skúšali spoločne s ďalšími stovkami tímov svoje šťastie. Ich tím dotvára dánsky IGL a bývalý hráč North Esports, či Dignitas - Mathias "MSL" Laurindsen, 20-ročný estónsky mladík Anton "supra" Tšernobai a niekdajší hráč Copenhagen Flames, respektíve AGF Esport, Magnus "Nodios" Olsen. Trénerom je Sergey "lmbt" Bezhanov, s ktorým má oskar (+ suNny) spoločnú minulosť z mousesports a HellRaisers.

Okolo posledného hráča však boli viaceré nejasnosti, nakoľko svojho času sa po boku spomínaného kvarteta vyskytoval aj dánsky strelec Philip "aizy" Aistrup. SunNy, ktorý ale včera prostredníctvom svojho Instagramu prelomil niekoľkomesačné mlčanie, potvrdil, že s tímom trénuje Nodios.

Koniec koncov, zostava sa pod clan-tagom Tokyo Revengers zúčastňuje ESEA Open, kde sa po hladkých 14-tich výhrach prebojovala do playoff. Celkom prirodzene sa očakáva jej ďalší postup do vyšších divízii. Ako však potvrdil aj suNny, v súčasnej dobe sa jeho partia sústreďuje predovšetkým na tréning a svoju prípravu bude chcieť zúročiť až v ďalšej sezóne. Neistota ale panuje okolo ich organizácie. Ohľadom nej totiž nepadli zo suNnyho slov žiadne novinky. "Nanešťastie, stále sa nemôžem o nič podeliť", reagoval na svoju súčasnú situáciu fínsky hráč.

Zdá sa teda, že nájdenie trvalého zázemia je to, čo limituje zostavu v tom, aby sme ju mohli častejšie vídať na turnajoch. Ich meno sa celkom pochopiteľne spája s projektom GORILLAZ, ktorý sunNy pomáhal založiť. Hráči reprezentovali toto meno aj pri doterajších kvalifikáciách, avšak k oficiálnemu kontraktu zatiaľ medzi oboma stranami nedošlo, aspoň oficiálne nie.

Čo je však isté, je fakt, že rodák z Klášterca nad Ohří a historický jediný Čech, ktorý sa prebojoval na Major a ďalšie významné svetového turnaje má naďalej chuť pokračovať a zveľaďovať svoju bohatú kariéru. Zostava, v ktorej sa pohybuje pôsobí na papieri mimoriadne silne. Veď 3/5 hráčov tvoria skúsení matadori, ktorí sa v minulosti bili o veľké tituly. Mladú dravosť dodáva dvojica Nodios a supra. Celú zostavu navyše skvelo dopĺňa uznávaný coach lmbt.

Zostava Tokyo Revengers vyzerá nasledovne:

Tomáš "oskar" Šťastný
Mathias "MSL" Laurindsen
Miika "sunNy" Kemppi
Anton "supra" Tšernobai
Magnus "Nodios" Olsen

Sergey "lmbt" Bezhanov - tréner

Zdroj titulnej fotografie: Jan Hložek, EPLAYER

![Oskar aktuálne pôsobí v zostave s hráčmi ako sunNy a MSL

Oskar aktuálne pôsobí v zostave so svojim niekdajším spoluhráčom z mousesports Source: Twitter/sunNy

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.