Už dnes nás čaká veľkolepé finále ESL Pro League a prvý CS2 showmatch!

  • Dominika Štibľaríková
  • 26. 03. 2023 12:50
ESL Pro League Season 17 Source: ESL/Helena Kristiansson

Prekvapenie sa nekonalo! Mašina s názvom ENCE narazila na kameň v podobe Cloud9, cez ktorý nedokázali prejsť do dnešného finálového zápasu. Prvú mapu, Ancient, síce dokázali vyhrať 16:10, no Overpass, ktorý pickli C9 už bol pre nich náročný. Hlavne za T stranu kde dokázali ENCE uhrať len 3 kolá a mapa tak skončila 16:12 v prospech Cloud9. Vertigo celkom jednoznačne padlo na stranu C9 so stavom 16:9. ENCE tak končia na delenom 3-4. mieste a odnášajú si 50 000$.

Cloud9 - Abay "HObbit" Khassenov Source: Twitter/ESLCS

Zápas FaZe vs Natus Vincere začal veľmi zaujímavo a skončil ešte zaujímavejšie! NAVI si pickli Ancient, kde doslova ničili hráčov FaZe. Vyhrávali 11:0 keď dali konečne FaZe prvé kolo. Nakoniec to celé dopadlo v prospech NAVI 16:7. Nasledoval Nuke, mapa FaZe, ktorú si aj obhájili so stavom 16:8. Ak ste pozerali stream, možno ste si všimli, že už tu to začínalo zadrhávať v ukrajinsko-ruskej zostave a Mirage bol klinec do rakvy. Rakvy s názvom NAVI. Hráči ani zďaleka nepredvádzali to, na čo sme u nich zvyknutí. Mne osobne to skôr prišlo ako keby hrali nasilu a poriadne spolu ani nekomunikujú. Zato FaZe boli poriadne rozbehnutí a bez väčších problémov zakončili Mirage 16:9! NAVI tak končia na delenom 3-4. mieste s peňažnou výhrou 50 000$.

FaZe Source: Twitter/ESLCS

Dnes o 16:00 nás čaká veľké finále Cloud9 vs FaZe, ktoré bude tentoraz vo formáte BO5! Papierovo sú favoritom zápasu FaZe, avšak C9 sa v poslednom čase mimoriadne darí. Svedčí o tom aj ich výherná šnúra, ktorú tvorí už 9 zápasov po sebe. Zo vzájomných stretnutí sú na tom o chlp lepšie FaZe, ktorí vyhrávajú 10:9 na mapy. Zaujímavosťou tohto stretnutia je, že sa proti sebe postavia dve americké organizácie, avšak ani jeden hráč nepochádza z ameriky.

Showmatch Source: Twitter/ESLCS

Okrem večerného finále si dnes po prvýkrát môžete vychutnať showmatch v novej hre COUNTER STRIKE 2! Hrať sa bude pred finálovým zápasom a to v čase 14:25. Koho uvidíme hrať však zatiaľ známe nie je, no keďže NAVI už vypadli, môžeme očakávať, že si túto srandu S1mple nenechá ujsť.

Stream showmatchu aj finálového zápasu môžete pozerať na Twitchi alebo YouTube.

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.