TOP15 Zedko #5

  • Sebastián Soroka
  • 27. 01. 2020 18:00

5.miesto v našom rebríčku si berie Jindřich "ZEDKO" Chyba

Zedka k csku priviedol jeho starší brat. Aj práve s ním odohral Jindra niekoľko laniek. V roku 2013 taktiež navštevoval lokálne lanky v dnes už zaniknutej herni District Praha. Obliekal dres organizácii ako sú eEriness, Revital Gaming či myRevenge. Najväčšiu slávu ale zažil v eXtatuse, kde pôsobil od roku 2016 do roku 2018. S tímto tímom sa stal profesionálnym hráčom a zúčastnil sa rôznych prestížnych medzinárodným turnajov. Spomenuť treba účasť na turnaji V4, európskom Minore alebo ESL Relegation za veľkou mlákou v New Yorku. Po rozpade zostavy eXtatusu začal reprezentovať eSubu, s ktorou spolupracoval aj v roku 2019. Aktuálne už má svoj nový domov v tíme Sinners, v ktorom nadobudol podmienky profesionálného hráča. Aký bol jeho uplynulý, že rok si vyslúžil 5.miesto v našom rebríčku?

Zedko (v strede) v roku 2014 na BYOC LAN, Lancraft autumn. Photo by Zedko

Začiatok roka bol pre Zedka v znamení presunov. Najprv mu prišla ponuka od Gunrunners, ktorú po váhaní prijal ale po Frozenovom leavnutí sa zostavajúca štvorka rozhodla spolu naďalej nepokračovať. Nakoľko chcel hrať stále tímovo a eSuba pre neho mala ponuku, tak sa k modrej krvi rozhodol vrátiť.

Toto období bych nazval jedno z hektických. Pořádně jsem ani nevěděl, zda přijmout nabídku od GUNRUNNERS. Bude to správné, ale opět, když jsem popřemýšlel nad tím, co jsem s eXtatus dosáhl, tak jsem opět neváhal a tuto nabídku přijmul. Po odchodu frozena jsem přešel zpět do eSuby, protože na stole jsem neměl jiné nabídky. Čekat jsem nechtěl, chtěl jsem stále hrát týmově.

Po sformovaní pätice, Zedko,Daxen,Shock, Fraged, HenkkyG a coach Benq1, prišla prvá lanka v roku 2019. Na turnaj Uniza masters dorazila eSuba ako veľký favorit. Po úspešnom prvom dni nastali počas toho druhého menšie zaváhania. Na hráčov dopadla únava a začali chybovať. To ich nakoniec stálo lepšie umiestnenie. Koniec koncov, od eSuby sa čakalo viac ako „iba“ tretie miesto. Zedko mal taktiež na celkovú organizáciu turnaja veľmi ťažké srdce. Zmenil časom svoj názor?

Zedko in action!

Zpětně k UNIZA Masters, samotný týmový turnaj nebyl špatný, ale nezvládli jsme koncovku turnaje, kde kluci už byli unavení a nedokázali jsme navázat na předešlý průběh turnaje. To, co jsem napsal na fanpage na tom stále trvám. Takže ne, názor jsem nezměnil.

Nasledovali rôzne online kvalifikácie a ligy. Zedko a spol. sa ale vtedy herne veľmi trápili. Nielenže nepostúpili na LAN finále Cool Finals a ESL Nationals, ale v pražskej herni Re-load neobstáli ani s postupom na Tiger Masters. Ešte pred týmito kvalifikáciami, respektíve počas nich, došlo v tíme k zmene -Daxen/+System. Tento krok ale v konečnom dôsledku tiež nebol boh vie ako vydarený.

Jednou nám nějaká kvalifikace vyšla, avšak většina byla právě těch neúspěšných. Nevěděli jsme, co dělat a tak jsme sáhli po změně, která vypadala ze začátku super, ale po čase ukázalo, že ani to není ta správná změna.

Prehľad Zedkových statov a rok 2019

Posledný turnaj, ktorý Zedko odohral vo farbách eSuby pred jeho krátkym odlúčením bola Brnenská PLAYzone challenge. Tam eSuba musela prísť s hostom, aj keď veľmi kvalitným (reč je o Monttym), no aj toto „oslabenie“ ju možno stálo lepšie umiestnenie. Skončila rovnako ako na Unize tretia. Krátko po lanke sa Zedko presunul do tímu Moops, kde ale veľmi dlho nepobudol a opäť sa vrátil do eSuby, ale už do novej zostavy, ktorú tvorili Leckr, Blogg1s, HenkkyG a Shock.

K tomuto obdobiu sa Zedko nechcel vyjadrovať

Nová zostavu eSuby tvorili veľké mena. Ich cieľ bol jasný. Vydobyť si pozíciu jednotky na našej scéne. Aj preto nezanedbávali pravidelný tréning, či občas zorganizovali aj nejaký ten bootcamp. Na ich prvej spoločnej lanke obsadili posledné miesto, čo bolo veľké prekvapenie. Vďaka skvelým výsledkom v online zápasoch sa kvalifikovali na Fortuna Cool Ligu 6 LAN finále, kde začali naplňovať svoj potenciál a urvali titul. Zedko sa navyše stal MVP turnaja. Pre neho to bola taktiež prvá vyhraná lanka po dlhšom období. Posledný LAN turnaj, ktorý ovládol bolo ešte v časoch s eXtatusom. Bolo už teda načase si pridať do zbierky ďalší triumf. Nezabúdajme nato, že aj eXtatus odštartoval svoju éru prvým triumfom. Na to, že by mohol také niečo napodobniť aj s eSubou ale nepomýšľal.

Tam to bylo dost zajímavé, na trénincích se nám vůbec nedařilo, ale na turnajích ano. Nikdo tomu nerozumněl, ale měli jsme určitou sílu na turnajích, která nás hnala kupředu. Nad tím, že navážu na výsledky z eXtatus jsem s eSubou určitě nemyslel.

Prvý triumf po dlhom čase a zároveň prvý triumf vo farbách eSuby, prišiel pre Zedka na Fortuna Cool Lige 6. Photo by eSuba

Esuba na čele so Zedkom pokračovala v skvelých výkonoch. Prišiel druhý triumf v rade, keď zvíťazili na Tiger Masters. Ukazovala sa aj v Európe, keď sa v kvalifikácii na Epicenter dostala až na HLTV. Toto obdobie môžeme označiť ako ich výkonostný hrot sezóny.

Ano, v této době se dařilo, avšak to stále nebylo dle mého očekávání.

Prišlo vyvrcholenie sezóny v podobe MČR. Zedko mal so svojim tímom len jediný cieľ. Konečne prelomiť eSubácku smolu na Brnenskom vystávišti a vybojovať očakávaný titul z MČR. Hráči nenechávali nič na náhodu a mali 7 dňový bootcamp. Trénovali čo to dalo, ale na samotnej akcii prišiel po druhom zápase zlom a išlo to s nimi dole vodou. Nakoniec obsadili konečné 5-6.miesto. Bolo to samozrejme veľké sklamanie, nedostať sa ani k zápasu pred divákmi. Ako Zedko hodnotil túto akciu a ako sa spamätával po takom faile?

Přesně tak, měli jsme sedmidenní bootcamp, který jsme opravdu vzali na těžkou váhu. Hráli jsme od rána do večera. Nechtěli jsme nechat nic na náhodě. Přišla samotná akce a už to nebylo dobré. Nevím jestli to říct tak, že nám bootcamp uškodil nebo to bylo v nás samotných. Já byl jeden den zklamaný a naštvaný. Poté jsem to hodil za hlavu a přemýšlel, co bude dál.

Koncom roka začal hrať v mixe Owned s ďalšími hráčmi z CZ/SK scény. Podarilo sa im urvať pekný výsledok v kvalde na WESG. Nečudo tak, že z tohto mixu tak vznikol tím s názvom Sinners, ktorý je pod zašitou hokejového klubu HC Bilí Tigři Liberec a má profesionálne podmienky. Zedko nám prezradil ich tímové ambície pre rok 2020.

Naše týmové ambice pro rok 2020 jsou určitě dobýt Českouslovenskou scénu. Ukazovat se pravidelně ve světě na HLTV, a co bude dál, nechme se překvapit.

Zedko pri podpise zmluvy u HC Bíli Tigři Liberec. Photo by Zedko

Prečo je Zedko 5.najlepším hráčom za rok 2019?

Zedko počas uplynulého roka potvrdil to, že už dlhé roky patrí k absolútnej špičke našej scény po snáď všetkých herných stránkach. Bol obrovskou oporou eSuby, s ktorou získal viacero pódiových umiestnení a MVP z Fortuna Cool ligy 6. Dá sa povedať, že práve on prevzal po Frozenovi pomyselnú štafetu najlepšieho hráča našej scény. A treba povedať, že právom. Lepšieho hráča by sme za minulý rok na domácej scéne hľadali márne.

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.