2. Slovenská univerzitná e-športová liga a UNIMSR má svojich víťazov

  • Martin Bukovský
  • 02. 07. 2022 21:30
2. SUEL

2. Slovenská univerzitná e-športová liga (2. SUEL) je ďalšou verziou pod záštitou klasickej SUEL, tiež Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a Študentskej rady vysokých škôl. Súťažilo sa o finančnú výhru 500€ a vecné ceny v hodnote 1000€! Jednotlivé tímy sa predstavili v štyroch skupinách, z ktorých sa do štvrťfinále dostalo 8 celkov.

Z prvej časti vyraďovacích bojov postúpili ďalej ESTUBA Wolfs, TEDI Bears Charlie, UCM Tedi Bears Subs a R1. ESTUBA Bengoro, TNUNI esports, Suicidesquad a Mladé pušky zabojovali v dolnej časti pavúka. V semifinále pavúka víťazov postúpili ESTUBA Wolfs a R1. V lower-bracket sa so súťažou rozlúčili ESTUBA Bengoro a TEDI Bears Charliem, keď prehrali proti UCM TEDI Bears Subs a Mladým Puškám. Vo finále winners bracketu sa proti sebe postavili ESTUBA Wolfs a R1. Prvý menovaný tím ťahal v tomto prípade za kratší koniec, avšak boj pre nich ešte neskončil. V pavúku porazených zdolali Mladé Pušky a čakal ich súboj o grandfinále. V tomto kľúčovom zápase nakoniec vyhrali a čakala ich tak odveta proti R1.

Najdôležitejší zápas 2. SUEL sa opäť uskutočnil v podaní R1 a ESTUBA Wolfs. Tentokrát "Vlci" svojmu súperovi oplatili predošlú prehru z finále WB a stali sa tak celkovým šampiónom celej súťaže! R1 im podľahli 0:2.

UNI MSR

UNI MSR sa odohrali podobným štýlom ako SUEL 2. Tímy sa najskôr museli prebojovať skupinovou fázou a potom čeliť svojim súperom v play-off. Z oboch skupín, A i B postúpili 4 celky zo 6, ktoré sa následne stretli vo štvrťfinále.

Z A skupiny postúpili: UCM TEDI Bears Indigo, ESTUBA, Esport UPJŠ a UCM TEDI Bears Echo.
Z B skupiny to boli: Esport TUKE, ESTUBA Legends, ESTUBA LegioN a UCM TEDI Bears Bravo.

Po jednoznačných BO3 zápasoch v štvrťfinále, kde každý skončil 2-0, sme poznali mená najlepších štyroch. UCM TEDI Bears Indigo čakala výzva v podobe Esport UPJŠ. Táto náročná úloha bola z ich pohľadu splnená. Esport UPJŠ im podľahol 2:0, ale stále mal možnosť zabojovať o tretie miesto. UCM TEDI Bears Indigo sa teda stali prvým finalistom UNI MSR. O druhom tíme bojujúcom o finále rozhodol zápas medzi ESTUBA a Esport TUKE. Víťazstvo s mimoriadne veľkou hodnotou si na svoje konto pripísali reprezentanti ESTUBA v pomere 2:0 a spoznali sme meno druhého finálového mužstva. Čakal nás však ešte súboj o tretie miesto. Ten sa uskutočnil medzi semifinálovými "smoliarmi", Esport UPJŠ a Esport TUKE. Bronzovým šampiónom sa stal tím Esport TUKE. Svojho súpera zdolali 2:0 na mapy.

UCM TEDI Bears Indigo a ESTUBA odohrali tri fantastické mapy. Prvá zvolená bola Overpass a v jasnej réžii UCM TEDI BEARS Indigo. S absolútnou ľahkosťou vyhrali 16:4, čím sa priblížili k celkovému triumfu. ESTUBA nechcela nechať nič na náhodu a v druhom zápase vyrovnali stav série na mape Mirage na 1:1. Po skvelom úvode svoj náskok navyšovali a napriek tomu, že UCM TEDI Bears Indigo postupne dramatizovali priebeh stretnutia, tak im na výhru nestačil ani sympatický výkon. Rozhodnúť musela teda tretia, posledná mapa, ktorou bolo Inferno. Stretnutie začali oba celky vyrovnane. Potom sa však kormidla chytilo UCM TEDI Bears a svojmu súperovi nedali už viac šancu. Posledná finálová bitka patrila UCM TEDI Bears, ktorí absolútne deklasovali tím ESTUBA vysoko 16:3 a stali sa šampiónmi UNI MSR! Finále teda skončilo 2:1 na série v ich prospech.

Zdroj: Redakcia Yzone / Tlačová správa
Zdroj titulnej fotografie: BRUTE

a6695d06-e5ad-4c08-82a3-77513bb85a63.png

Najlepšia trojica letných UNI MSR Source: YZonesk

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.