1.Tipsport COOL liga: Celkovým víťazom sú Entropiq Prague, ENTERPRISE ich nezvládli zastaviť. Sampi podľahli eSube

  • Sebastián Soroka
  • 30. 05. 2021 00:15

Nervy, zábava, interesantný boj v spodných priečkach tabuľky, skvelá show v zápase o tretie miesto i sklamanie z finálovej BO5 série. Takto by sa dala jednoducho zhodnotiť 9.sezóna 1.Tipsport COOL ligy. Sezóna, ktorú sa domáca jednotka, tím SINNERS rozhodla vynechať a darovala tak obrovskú šancu ostatným tímom z domácej scény, siahnuť si na zlaté kovy. Neprítomnosť SINNERS využili hráči Entropiq Prague, ktorí neprehrali ani jeden zápas v turnaji a zaslúžene tak získali titul šampiónov.

Jednostranné finále

Entropiq Prague vs ENTERPRISE esports 3:0 (16:7, 16:3, 16:8)

Nabudení ENTERPRISE boli po vyhrotenom víťazstve nad eSubou v semifinále, pripravení ukázať svoju silu aj proti mierne favorizovaným Entropiq Prague. Práve Entropiq neprehrali dovtedy v turnaji ani len jednu mapu a tak na nich sa pochopiteľne vzťahovala rola favorita. BO5 séria pri optimistických pohľadoch sľubovala všetky mapy, ktoré budú mať vyrovnaný priebeh. Nanešťastie, pre nezaujatého diváka k takému scenáru nedošlo. Leckr a spol. rozdrvili svojich oponentov hladko 3:0 na mapy. Na žiadnej z odohratých máp sa ENTERPRISE nezmohli na väčší odpor. Entropiq Prague skvelo kontrolovali hru a svojho súpera nepustili k väčšiemu ataku na dvojciferné skóre. Pre organizáciu, ktorá len tento rok oslávila svoje prvé narodeniny, ide o prvý veľký tuzemský titul z hry CS:GO.

Photo by Entropiq
Napínavý zápas o bronz

Sampi vs eSuba 1:2 (16:4, 14:16, 18:22)

Súboj nielen o česť, ale aj o cenný kov. Obe tímy mohli po svojich prehrách v semifinále zabudnúť na lesk zlatej medaile. Po celosezónnom snažení ale žiadny tím nechce ostať s "bramborou na krku". Motivácia tak ani jednému celku rozhodne nechýbala. Modrej krvi sa starosti začali kopiť už hneď na začiatku. Pilier zostavy, Dominik "NIO" Maxian sa pre technické problémy nemohol plnohodnotne zúčastniť finálového duelu a tak ho v zostave postupne nahradil Martin "CreZe" Bagala a Max "SHOCK" Kvapil. Oslabenie eSuby skvelo využili na prvej mape hráči Sampi, keď svojho súpera priam deklasovali pomerom 16:4.

Nasledujúce dejstvo už prinieslo požadované napätie a vyrovnanosť. Sampi mali za stavu 14:8 zisk tretieho miesta na dosah. V reprezentantoch modrej krvi sa ale niečo zlomilo a naštartovali heroicky comeback, ktorý ich doviedol k výsledku 16:14. Ani rozhodujúca mapa sa nezaobišla bez vyrovnanej koncovky. Rovnako ako v tej predchádzajúcej, aj tu eSuba zvládla veľký tlak a v druhom predĺžení uzavrela zápas vo svoj prospech. Ambície však pri (ne) účasti SINNERS mala rozhodne vyššie ako "len" na tretie miesto.

Photo by TopGaming

Zdroj titulnej fotografie: © Y-Games

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.