TOP15 2020: Frozen #1

  • Martin Bukovský
  • 30. 01. 2021 19:03

TOP15bukyversion-RecoveredFrozen1s.png

Prvenstvo si odnáša David "Frozen" Čerňanský

David "Frozen" Čerňanský sa v roku 2019 pripojil k nemeckej organizácií Mousesports. Koncom roka priniesla vynovená zostava myšiek to pravé ovocie a nastolila svoju dominanciu. Tri prvé miesta a jedno druhé z popredných turnajov, takto vchádzal Frozen do roku 2020.

Keď som prišiel do tímu, neočakával som, že bude superstar tímu a budem mávať 40 killov každú hru. Máme chrisJ, máme woxica, každý dokáže streliť 30 killov za mapu. Samozrejme, že aj ja by som mal podávať takéto výkony, je to odomňa odčakávané, keďže som bol vybraný ako mladý talent, ale povedal by som, že mám stále čas. Necítim, že by bol na mňa vyvíjaný nejaký tlak. opisuje frozen situáciu v tíme koncom roka 2019 v rozhovore pre HLTV.org

Za svoj herný rok 2019 bol dokonca jedným z hráčov, ktorí sa mohli ocitnúť v rebríčku 20. najlepších od HLTV.org. Nakoniec ale ostal za bránami rebríčku, v TOP35, medzi menami ako Gla1ve, Coldzera, JW či Nitr0.

Turnaj, ktorým myšiaci odštartovali rok 2020, bola offline akcia v Londýne s názvom ICE Challenge 2020. Frozen a spol. boli s ich vtedajšou formou jasnými favoritmi. V turnaji dokázali poraziť Mad Lions, Virtus Pro či dokonca S1mpla a jeho NaVi vo finále, ktoré sa hralo formou BO5. Vytúžené zlato z piateho finále v rade a výhra 3-1 proti Natus Vincere bol skvelý začiatok roka pre Davida.

Nasledovala posledná offline akcia pre väčšinu najlepších tímov, IEM Katowice 2020. Turnaj v Katoviciach je jedným z najväčších turnajov svetového Counter-Striku. Frozen bol jedným z mála šťastlivcov z Česko-Slovenska, ktorým sa podarilo zahrať si v Spodek Aréne. Ako si ale všetci pamätáme, bolo to žiaľ bez divákov. Mouz sa dokonca nepodarilo prebojovať do play-off a po prehre nad 100 Thieves sa porúčali z turnaja.

Zlepšenie nálady, teraz už ale v online podobe, prišlo pre tím vedený Karriganom na ESL Pro League Season 11: Europe. Mouz sa podarilo prebojovať z turnaja naplneného tými najlepšími tímami do play-off. V semifinále sa im postavili Dáni z Astralis. S odretými ušami sa myšiakom podarilo zvíťaziť a vo finále ich už čakali Fnatic. Z napínavej BO5 série vyšli lepšie Švédi a frozen si tak odniesol striebro.

STATSbukyversionFrozi.png

Frozenove štatistiky počas roka

Po dvoch nevydarených turnajoch im to ale opäť začalo strieľať. Na charitatívnom turnaji Gamers Without Borders. Po výhre nad OG a tesnej prehre nad NaVi brali myšky opäť striebro. Okrem medaile dokázali vybojovať sumu 500 000$ pre ITU (International Telecommunication Union) na rozvoj telekomunikácií a rádiokomunikácií.

Nasledovalo leto zmien. Po dvoch neúspešných turnajoch a letnej pauze Karrigan a spol. pociťovali potrebu zmeny. Čierneho Petra si potiahol Özgür "woxic" Eker a v tíme ho nahradil mladý talent z FPL Aurimas "Bymas" Pipiras. Poriadnu podpásovku Mouz schytali začiatkom septembra. Ich vtedajší tréner Allan "Rejin" Petersen bol jedným zo 40 trénerov, ktorí sa dopustili zneužívania bugu. Stalo sa tak ešte za jeho času v Tricked, no nemecká organizácia sa rozhodla pre jeho vyhadzov.

Menší úspech prišiel v podobe zemiakovej medaile z ESL Pro League Season 12: Europe, kde v lower brackete nestačili na Astralis. Na ďalšom turnaji ich ale opäť čakal neúspech a z DreamHack Open Fall sa lúčili z posledného miesta. Nepriaznivé výsledky pokračovali aj na Intel Extreme Masters - Beijing: Europe, z ktorého myšiaci odchádzali z 9-12. miesta.

štatistické_okienko_frozen.png

MVP turnaja sa stal Electronic s K/D 1.36

Do tímu sa pripojil nový tréner, Torbjørn "mithR" Nyborg. Prvý výsledok novej posily sa ukázal na BLAST Premier: Fall 2020 Showdown. Po výhre nad Godsent, Heroic či novým pôsobiskom Woxica, Cloud9, sa im podarilo kvalifikovať na BLAST Premier: Fall 2020. Medzi turnajmi BLAST si stihli ešte ukradnúť ďalšie striebro a to na DreamHack Masters Winter 2020: Europe. Vo finále opäť nestačili na Astralis. Svoj rok Frozen ukončil turnajom BLAST Premier: Fall 2020 na 7.-8. mieste.

Tento rok bol ako jazda na horskej dráhe, plno dobrých ale aj zlých momentov v hre, ale aj mimo nej. Sezónu sme neukončili ako by sme chceli. Trénovanie a zlepšovanie sa ale nekončí a verím, že nabudúci rok sa vrátime tam, kam patríme. Ďakujem všetkým, ktorý nám fandili i keď sa nám nedarilo. píše Frozen v koncoročnom vyjadrení na svojom Instagrame.

V roku 2021 stihli Mouz už spraviť zmenu v zostave. Z tímu sa porúčal Chris "chrisJ" de Jong, ktorého nahradil Frederik "acoR" Gyldstrand z Mad Lions. AcoR bol spoločne s Chrisom "dexter" Nongom duom, ktoré malo nahradiť Holanďana a neskôr aj Karrigana. Až čas ukáže, či dôjde aj k zmene IGL.

Prečo je Frozen najlepším hráčom za rok 2020?

Frozen je už druhým rokom členom jedného z najlepších tímov, Mousesports. Jeho individuálne výkony na svetovej scéne spoločne s úspechmi, ktoré dokázal počas roka 2020, mu jednoznačne získali prvé miesto. Ako sám opísal na Instagrame, tento rok bol pre neho ako na horskej dráhe. Zmeny v tíme, zmena trénera a pravdepodobne aj zmena IGL. Aj napriek všetkým týmto zmenám dokázal Frozen predvádzať skvelé výkony počas roka, aj keď sa občas ocitol v červených číslach.

Frozen a jeho sociálne siete:

wefJdHBbNyhJgxesY0Auhy-min.jpg

Photo by HLTV.org

Ohodnotiť

0

Komentáre

Pre vloženie komentára sa musíte prihlásiť.